Och värdkommun för 2024 års konferens blir… Oskarshamn!

Så kan vi då äntligen släppa nyheten att nästa års konferensstad är Oskarshamn vilket vi i SKNT:s styrelse är väldigt glada för. Oskarshamn gjorde med sina bägge Johannor i spetsen – näringslivschefen Johanna Wihl och projektledaren Johanna Asp – en utomordentligt bra pitch när dom i slutet av juni skulle övertyga styrelsen om att det är till Oskarshamn vi ska åka. Nu har det gått några månader och vi känner oss fortfarande lika trygga i att det här kommer bli en kanonkonferens! Under rubriken ”Hållbara Oskarshamn – ett internationellt energicentrum”, som också är kommunens vision, så hälsas deltagarna välkomna till en konferens med ett särskilt fokus på energi och hållbarhet, områden som är högaktuella för oss alla.

Det blir ett fullspäckat program. Vi kommer att få lyssna till Marcus Oscarsson som ger oss en utblick och koll på det politiska läget nationellt och internationellt, inte minst i USA, där det är valår nästa år. Kulturantropologen Anna Frankzén Starrin (ibland kallad Robot-Anna) är en av trendspanarna i den globala trendspaningscommunitien Trendwatching och har också drivit stora framtidsstudier som Urban trends, the future of cities. Vi kommer att få ta del av hennes spaning om kommande trender och utmaningar.

SKNT-konferensen äger rum 15-17 maj 2024 och arrangören siktar på att ca 150 av Sveriges näringslivsutvecklare kommer för att ta del av intressanta föredrag och möten, men inte minst för att nätverka med varandra. Och självklart blir det en traditionsenlig festlig bankett med god mat och dryck, trevlig underhållning och prisutdelning till Årets näringslivsutvecklare (glöm inte att nominera din kandidat!).

– Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet och chansen att visa upp vårt län och Oskarshamn som vi är stolta över, men vill också vara ärliga i de utmaningar vi ser. Vi hoppas på en värdefull dialog med kollegor, säger Johanna Wihl, näringslivschef i Oskarshamns kommun, som var den som föreslog att Oskarshamn skulle stå för värdskapet 2024.

– Oskarshamn befinner sig i ett läge som vi tror många känner igen sig i. Vi befinner oss geografiskt på Smålands kustland, mitt i ett avlångt län med långa avstånd och brukar jämföras med Norrland på det sättet. Samtidigt vet vi att vi behöver växa för att inte krympa. Våra förutsättningar – som så många andras – kräver nytänkande och en stark samverkan. Vi hälsar Sveriges näringslivsutvecklare välkomna till en mycket intressant och spännande konferens, säger Lucas Lodge, kommunalråd Oskarshamns kommun.

Anmäl dig tidigt och gör en riktigt bra deal!
Du som är medlem i SKNT får ett early-bird-pris fram till och med 31 jan 2024. Det finns också möjlighet att få faktura på deltagaravgiften innan årsskiftet (ange vid bokning).

För dig som planerar att delta på vår pre-conference (gör det!) på onsdagen så erbjuder vi flera härliga aktiviteter. Här är det ”först till kvarn” som gäller, varför vi ber dig att välja redan nu. Vi erbjuder också flera olika boendealternativ.