En näringslivsutvecklare i blickfånget – Eddie Hansson

Hej Eddie, hur är det att vara ny på jobbet?
Tack det är bra! Det finns ju en fördel att börja på ett nytt jobb på försommaren för då får man en lite längre startsträcka innan man måste vara i full gång. Jag passade på att lära mig min nya organisation när kollegorna var på semester. Men nu är alla tillbaka och det märktes den här veckan hur det liksom bara small till. Nu är det full fart igen.

Vad innebär din roll som ”etableringsstrateg”? 
Det är lätt att förstå att det handlar om etableringar och sånt har jag jobbat med i flera år, genom mina tidigare jobb i Tingsryd och Älmhult. En stor skillnad är att Halmstad är så pass mycket större och att företagen mer eller mindre står på kö för att etablera sig här och det gör arbetet lite annorlunda jämfört med andra, mindre kommuner. Men annars är det många likheter, det är mycket kontakter både med företag och med olika kommunala instanser som till exempel bygglov och tillståndsgivning.

Det låter ju fantastiskt med ett näringsliv som står i kö för att få etablera sig… 
Jo, det är en stor fördel, men det finns alltid risker med att man tar saker och ting för givet. Det är ingen hemlighet att Halmstad har tappat placeringar både i SKR:s Insiktsbarometer och i Svenskt Näringslivs företagsranking och det är någonting vi behöver jobba med. Insiktsbarometern är särskilt viktig, tycker jag, som tar reda på vad kunder som nyligen haft ärenden hos oss tycker om Halmstad kommun. Där kan vi bli bättre och vi ska bli bättre! Mycket bättre!

Berätta om något intressant som händer i Halmstad
Jag tycker det som händer i och kring hamnen är mycket spännande. Förra året tog vi över färjelinjen till Grenå från Varberg och det satsas miljardbelopp på att omvandla hamnen i Halmstads till en modern djuphamn. Vi tror att detta kommer vara väldigt betydelsefullt för näringslivsutvecklingen i Halmstad de närmaste åren.

Snabbfakta om Eddie: 
Eddie Hansson jobbar som etableringsstrateg i Halmstad kommun där han började i våras. Han har tidigare jobbat som näringslivsutvecklare i Tingsryd och Älmhults kommuner. Dessförinnan har Eddie arbetat både inom psykiatrin och som säljare inom business-to-business. Hans längsta anställning – så här långt – är från Stålrör AB i Halmstad där han jobbade i åtta år. Eddie är 58 år och bor i Mellbystrand som tillhör grannkommunen Laholm.